Peliviikon tapahtumat

Saat tarkempia tietoja tapahtumasta klikkaamalla tapahtuman nimeä.

Pelien ja kirjallisuuden risteyskohtia

Kansallisella peliviikolla Kotkan kaupunginkirjaston Pelien ja kirjallisuuden risteyskohtia -tapahtumaan saapuvat vieraiksi runoilija Saila Susiluoto ja vapaa kirjoittaja Aleksandr Manzos.

Saila Susiluoto: Antikythera-runosovellus ja digitaalisen runouden mahdollisuudet

Saila Susiluodon vuonna 2015 julkaistu Antikythera on yksi maailman ensimmäisistä iPad-sovelluksen muodossa julkaistuista runokokoelmista. Sovelluksen pohjana on Antikytheran mekanismi: yli 2200 vuotta vanha analoginen laskukone. Teoksessa yhdistyvät toisiinsa runous, uusi teknologia, äänitaide ja visuaalisuus. Sovelluksessa käytetään ja tutkitaan digitaalisen runouden mahdollisuuksia: satunnaisuutta, rikottua kronologiaa, käyttäjälle aluksi lukittuja ja myöhemmin avautuvia tekstejä sekä pelimäisiä, ratkottavia osuuksia. Säkeet ja sanat muuttuvat käyttäjän liikkeiden ja kosketuksen mukaan.

Saila Susiluoto on helsinkiläinen runoilija ja taiteilijaprofessori. Antikythera-runosovelluksen lisäksi hän on julkaissut kahdeksan runokokoelmaa, auditiivisen taideteoksen Oratorio ja esseistisen matkapäiväkirjaromaanin Kehrä. Susiluoto on palkittu Kalevi Jäntin palkinnolla, Suomi-palkinnolla ja Einari Vuorela -runopalkinnolla. Hänen runojaan runoja on käännetty viidelletoista kielelle.

Aleksandr Manzos: Luettavia pelejä, pelattavaa kirjallisuutta

Lukeminen ja pelaaminen eivät ole niin kaukaisia maailmoja kuin voisi kuvitella. Digialustat lähentävät niitä entisestään tekemällä tekstistä vuorovaikutteista. Perinteinen kirjallinen teksti alkaa elää, edetä eri suuntiin ja vaatia lukijalta osallistumista. Tuloksena syntyy uusi ilmaisumuoto: digitaalinen kirjallisuus. Yleistajuinen esitelmä tutustuttaa teoksiin, jotka ovat samaan aikaan luettavia pelejä ja pelattavaa kirjallisuutta.

Aleksandr Manzos on digitaalisiin peleihin erikoistunut vapaa kirjoittaja. Hän on toiminut pitkään Pelit-lehden avustajana ja kirjoittanut muun muassa kirjat Pelien äärettömät maailmat (Gaudeamus 2020) ja Pelit elämän peilinä (Avain 2018).

Tapahtuman Facebook-sivu

Tietoa tapahtumasta

Tapahtuma alkaa 10.11.2021 17:30
Tapahtuma päättyy 10.11.2021 19:00
Tapahtumapaikka Kotkan pääkirjasto
Kohderyhmät 13–17-vuotiaat, Yli 18-vuotiaat

Tapahtumapaikka

Peliviikon tapahtumat

Saat tarkempia tietoja tapahtumasta klikkaamalla tapahtuman nimeä.